PREMIUM
V.l.n.r.: Martin Kruithof, Alex Koelewijn, Raymond Plat en Michel van der Kroft.
Paling zit in het bloed van Raymond Plat, patron-cuisinier Restaurant Troef Amsterdam. Hij groeide vlakbij Giethoorn op, leerde het vak van Paling Patron Martin Kruithof en ook bij hem is paling een vast onderdeel van zijn menu. Reden voor stichting Dupan om hem de titel Paling Patron te geven. “Een hele eer”, aldus Plat.
Dupan zet zich in voor een gezonde palingstand. Naast onder meer het uitzetten van glasaal en het project Paling over de Dijk reikt de stichting elke twee jaar de Paling Patron uit aan iemand die op een constructieve manier bijdraagt aan de verbetering van de palingstand en een ambassadeur wil zijn voor de Nederlandse palingcultuur. In 2018 mocht Michel van der Kroft, meesterkok restaurant ’t Nonnetje, als eerste deze titel dragen. Daarna volgden Martin Kruithof, patron-cuisinier De Lindenhof Giethoorn (2020), en SVH meesterkok Soenil Bahadoer van de Lindehof Nuenen (2022). Nu, in 2024, komt daar de naam van Raymond Plat, patron-cuisinier Restaurant Troef Amsterdam, bij.