Geboren op Urk en afkomstig uit een echte visfamilie, met vissers aan moeders- en ondernemers aan vaderskant. Albert Baarssen is pas achttien maar runt al zijn eigen viswinkel in Emmeloord. Nu nog samen met zijn vader, maar over vijf jaar verwacht hij dit helemaal zelf te doen. 

Als kleine jongen was Albert altijd te vinden in het visverwerkingsbedrijf van zijn vader. Drie jaar geleden werd deze zaak verkocht en openden vader en zoon een splinternieuwe winkel in Emmeloord. Ondanks dat met zijn neus in de boeken zitten niets is voor Albert, rondde hij vorig schooljaar de niveau 2 opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO vakopleiding af. “Want als je je eigen zaak hebt, is het ook belangrijk om een diploma te hebben,” vindt hij.

Een week na zijn examen ging Albert verder met de niveau 3 opleiding Visspecialist en deze hoopt hij volgend jaar af te ronden. Met de praktijk zit het bij Albert wel goed. Hij merkt dat hij de theorie wel wat pittiger vindt. Maar Albert heeft een mooi doel voor ogen en daar doet hij het voor: “Over tien jaar wil ik meerdere viswinkels hebben.” Dus wellicht dat hij doorstroomt naar niveau 4, Bedrijfsleider. “Ik ben nog jong en zit nu in de flow van werken en leren.” 

Innoveren

Albert vindt het leuk om na te denken over hoe hij de processen in de winkel kan verbeteren. En dat innoveren ligt hem goed. Zo heeft hij onlangs een monitor laten plaatsen bij de bakoven, de plek waar de gebakken vis bereid wordt. Dit beeldscherm communiceert met de kassa; dus als er een lekkerbekje wordt aangeslagen, gaat deze bestelling direct door naar dat scherm. “In eerste instantie heb ik het besteld om meer rust te creëren, want dat geschreeuw door de zaak vind ik maar niets. Maar bijkomend voordeel is dat we op deze manier veel sneller kunnen werken. En handig voor mij, want ik ben niet zo goed in onthouden”, lacht Albert. 
Het plan voor de volgende innovatie ligt al klaar. “Ik vind het een uitdaging om steeds weer dingen te bedenken die zorgen voor betere werkprocessen, kostenbesparing en kwaliteitsverbetering van onze producten.”

SVO logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van 
mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de docenten van SVO komen uit het vak. 
www.svo.nl | info@svo.nl

Altijd op de hoogte blijven?