De neven van Ivar zijn de eigenaren van viszaak Hollander’s Nieuwe en Ivar werkte daar al tijdens zijn middelbareschooltijd. “Ik ben een tijdje weggeweest, omdat ik bezig was met mijn opleiding marketing en communicatie”, zegt Ivar. “Dat bleek het uiteindelijk niet te zijn voor mij, want ik kan niet stilzitten. Toen vroegen mijn neven me om terug te komen naar de viszaak en de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis bij SVO te gaan doen. Een heel andere kant op dus, maar het was een goede keuze. Ik vind het fijn om de hele dag druk bezig te zijn.”
Goede basis
De combinatie van werken en leren bevalt Ivar prima en hij heeft veel gehad aan de opleiding bij SVO. “Ik leerde de basis van het vak, van vis snijden tot bereiden”, zegt hij. “Toen ik klaar was, ging ik meteen door met de mbo 3-opleiding Visspecialist. Ik wil graag een diploma op dat niveau halen en ik wil de vaardigheden op niveau 3 beheersen. Straks kan ik bijvoorbeeld complete vissen fileren, welke vissoort er ook voor me ligt.”
Hollander’s Nieuwe is een viszaak met horeca. Ivar heeft veel verschillende taken, van haring snijden tot klanten helpen. “Het werken met klanten bevalt me heel goed”, zegt hij. “Het is leuk om met hen in gesprek te gaan en hen te adviseren over visproducten. Dat adviseren heb ik ook geleerd bij SVO en het is fijn dat ik dat nu zelf kan. Zo krijgen mijn neven ook meer vrijheid: als zij een vrije dag willen, weten ze dat ze de zaak gerust aan mij over kunnen laten. Het zou mooi zijn als ik later mijn eigen zaak kan beginnen of bij mijn neven in het bedrijf kan komen. Maar de komende jaren wil ik eerst alles over het visvak leren. Ik leer nog elke dag iets nieuws.”
SVO Vakopleiding
SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de
docenten van SVO komen uit het vak. Meer informatie: www.svo.nl | info@svo.nl