Met Hokkai op avontuur

PREMIUM
Professional | De keuze voor de foto op de voorkant van het Hokkai-boek was snel gemaakt. Een gevlinderde aji. Want met dat visje begon het aanstekelijke avontuur van Marinus Noordenbos. Nog steeds is het gedroogde visje zowel het symbool als een basisproduct voor zijn bedrijf Hokkai Suisan aan de Egmondstraat in IJmuiden. Door heel Europa verkoopt hij halffabricaten en delicatessen aan liefhebbers van de Japanse keuken.
‘Avontuurlijk’ is ook van toepassing op de beleving van de gasten van het restaurant Hokkai Kitchen, dat Noordenbos vijftien jaar geleden naast zijn bedrijf begon. Nieuwkomers die de Geheimtip volgen, zullen met verbazing zoeken naar hun bestemming tussen de enorme koelpakhuizen van Cornelis Vrolijk, Parlevliet & Van der Plas, C.J. Langbroek en Bertus Dekker naast de IJmuidense Vissershaven. Daar steekt de boeg van een vissersschip in het reparatiedok hoog boven de straat uit. “Hier moet het toch ergens zijn?“