• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Vismagazine
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Schaal- & schelpdieren Visserij Visafslag

Kreeftenvisser Sander Meijer over onderzoek langoustines

25 april 2023 Lieneke Schuitemaker Tom Bangma
Visserij-onderzoeker Tom Bangma
PREMIUM
Visserij-onderzoeker Tom Bangma

Noorse kreeftjes – of langoustines – zijn een belangrijke doel­soort voor Nederlandse vissers. Omdat er relatief weinig bekend is over de bestanden in de Noordzee, wordt daar sinds 2019 onderzoek naar gedaan vanuit Wageningen Universiteit. Vissers spelen een hoofdrol bij het verzamelen van de gegevens. 

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vismagazine.nl
  • Ontvang 9x per jaar het Vakblad Vismagazine
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Dossiers
  • Visafslag
  • Visserij
  • Schaal- & schelpdieren
Meer over
  • Kreeft
  • Langoustines
Lees ook

Toenemend aantal huishoudens koopt regelmatig biologisch

Biologisch eten wordt steeds populairder onder Nederlandse huishoudens. Lees hier de laatste ontwikkelingen.
3 maart 2025

Kreeft bereiden... voortaan eerst bedwelmen dan koken?

Ervaren kreeften en krabben pijn en voelen ze het als levend de pan in gaan? De Tweede Kamer denkt van wel en stemde in december massaal voor een motie om dit te verbieden. De staatssecretaris reageer...
17 februari 2025Redactie Vismagazine

Nieuwe visie kottervisserij: ‘Als het tij verloopt, verzet men de bakens’

De kottervisserij verkeerde de afgelopen jaren in zwaar weer, maar de sector richt zich weer op de toekomst met een nieuwe visie. “Als je jong bent en wilt gaan vissen, moet je een toekomst voor je zi...
10 februari 2025Redactie Vismagazine
12345>>>
Foodbanen

Op zoek naar een baan in de visbranche?

Superaanbieding!

Ontvang Vismagazine 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven

Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Agenda

  • 14 MEI 10:00 - 15 MEI 20:00

    Food Tech Event 2025

  • 27 MEI 09:00 - 28 MEI 17:00

    Digitale Synergiedagen LVVN 2025

  • 3 JUN 08:00 - 20:00

    Lab Technology 2025

Vismagazine © 2025 Vismagazine.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook LinkedIn
Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vis Magazine

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vismagazine
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@vismagazine.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer