Het Nederlands Visbureau richt zich op de ‘consumenten van de toekomst’. Basisscholen kunnen lesmateriaal voor groep 7 en 8 gratis bestellen waarmee de leerlingen leren over vissoorten, de beroepen in de vissector, hoe de visketen in elkaar zit, dat vis gezond is, hoe je vis kan bereiden en duurzame visserij.

De jongere generatie is minder bekend met vis en associeert de vanzelfsprekende twee-eenheid ‘vis en gezond’ niet met elkaar. Met dit project wordt beoogd een positief imago voor de sector, van schip tot schap, te realiseren.

Aan het lesmateriaal voor de bovenbouw zijn verschillende leerdoelen verbonden. De leerlingen leren meer over de vissector 'van schip tot schap'. Zo kunnen de leer­lingen zichzelf ontwikkelen tot echte vis­experts. Het lesprogramma start met ‘Vissen in de Noordzee’, een educatieve video van circa 10 minuten waarin informatie wordt gegeven over de vissector. Daarna kunnen de kinderen aan de slag met een opdrachtenboekje met vragen over de sector.

Hoe leuk is het voor uw ‘toekomstige klanten’ kennis te maken met een vakman/-vrouw die op school komt vertellen over vis, de sector en hen ook iets kan laten proeven? Niets spreekt meer aan dan een visexpert die leerlingen van basisscholen vanuit eigen ervaring kan ver­tellen over vis en werken ‘in de vis’! 

Draagt u ook een steentje bij?

Visbureau gastles (© Nederlands Visbureau)

Bent u een visexpert en vindt u het leuk een schoolklas in uw buurt te bezoeken en bij te dragen aan de kweek van jonge vis­consu­menten? Dan wordt u van harte uitgenodigd zich te melden bij het Nederlands Visbureau. Neem een kijkje op Visbureau.nl. Daar vindt u niet alleen alle informatie over het lesprogramma ‘Een school vol vis’ maar ook het aanmeld­formulier.  

Dit project van lessen voor basisscholen is in samenwerking met de Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten geïnitieerd en mede mogelijk dankzij EU-subsidie; een onkostenvergoeding voor uw bezoek aan een basisschool is beschikbaar.

Logo_Visbureau

Nederlands Visbureau
E: info@visbureau.nl
T: 088-3369655

Altijd op de hoogte blijven?