Het Nederlands Visbureau draait op volle toeren. Ook voor activiteiten na de zomervakantie zijn de voorbereidingen in volle gang.

Bij het ter perse gaan van de juni-editie van Vismagazine lag de start van het seizoen Hollandse Nieuwe nog voor ons.

Actieve promotie

De webshop draaide overuren vanwege het verzorgen van promotiematerialen voor de vishandelaren. De persreizen voor media uit Nederland, België en Duitsland naar het Noorse Kalvåg respectievelijk Deense Skagen mochten rekenen op een mooie lijst met geïnteresseerde journalisten. De veiling van het eerste vaatje haring volgde de week erna. Na de eerste verkoopdag heeft het Nederlands Visbureau actief bijgedragen aan promotie van de Hollandse Nieuwe door participatie bij meerdere haringpartijen, inzet op Vlaggetjes­dag en het faciliteren van de netwerkbijeenkomst bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland in Brussel. Daar happen een paar honderd beleidsmakers graag een harinkje.

Visculinair

Visculinair juni 2022

Ondertussen is de zomeruitgave van het kwartaalmagazine Visculinair verschenen. Dit magazine met aandacht voor de Hollandse Nieuwe evenals vis op de BBQ is de hele zomer lang verkrijgbaar in de webshop van het Nederlands Visbureau.

Beurzen

De visvakbeurs Fish Bremen, welke eerder moest worden uitgesteld en nu plaatsvindt van 4 tot en met 6 september, zal opnieuw een Holland Paviljoen huisvesten. Alle voorbereidingen voor de deelnemende Nederlandse bedrijven zijn in gang gezet. Ondertussen zijn de eerste stappen gezet om ondernemers te kunnen uitnodigen voor het deelnemen aan de Seafood Expo Global in Barcelona van 25 tot en met 27 april 2023. Inschrijvingen daarvoor dienen voor augustus te zijn gedaan.

Seafood Expo Global 2022_Nederlands Visbureau

Lessen over vis

Het project ‘Een school vol vis’, dat gericht is op een leerzame manier kennismaken met de vissector en het eten van vis, zal het schooljaar 2022-2023 vragen zoveel mogelijk lessen te kunnen vullen met dit onderwerp. Ondersteunende leermiddelen zijn gereed. Leerkrachten van de bovenbouw van basisscholen kunnen de lessen zelfstandig verzorgen, doch een ‘gastoptreden’ van een visspecialist zorgt ervoor dat deze les voor kinderen van vooral groep 7 en 8 een extra leuke ervaring wordt. Mensen uit de vissector die ook eens voor de klas willen staan, worden van harte uitgenodigd zich te melden bij het Nederlands Visbureau!

Visbureau_logo

Altijd op de hoogte blijven?