Dit najaar staat er weer van alles op de planning van het Nederlands visbureau. Verschillende beurzen, een onderzoek naar visconsumptie en een school voor vis. 

Terwijl de voorbereidingen voor een Holland Paviljoen op de visvakbeurs Fish Bremen, van 4 tot en met 6 september, in volle gang zijn, dient de volgende vakbeurs zich al aan: de Visbeurs. Deze vindt op 10 oktober plaats voor alle visdetaillisten in Spakenburg

Visbeurs

Het Nederlands Visbureau presenteert zich op de Visbeurs in nauwe samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Tijdens de voorbereidingen is eveneens een bijdrage geleverd aan het jubileumboek dat op deze dag ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de VNV wordt gepresenteerd. Ondertussen zijn ook de werkzaamheden gestart voor Seafood Expo Global in Barcelona van 25 tot en met 27 april 2023.

Visbureau_visbeurs

Onderzoek visconsumptie

Het Nederlands Visbureau heeft onderzoeksbureau GfK een gerichte opdracht verstrekt voor een onderzoek naar de visconsumptie in Nederland. Naar verwachting worden de uitkomsten eind september gedeeld met sectorgenoten.

Een School vol vis

Voor het schooljaar 2022-2023 zoekt het Nederlands Visbureau nog een aantal mensen uit de vissector die in het kader van het project ‘Een school vol vis’, een (basis-)school willen bezoeken voor een gastles. Het is immers van belang de visconsumenten van de toekomst te informeren en enthousiasmeren.

Visculinair

Visculinair sept 2022

Tijdens de zomerweken is de herfstuitgave van het magazine Visculinair gemaakt dat vanaf 1 september weer beschikbaar is. Naast de culinaire inspiratie in het kwartaalmagazine is gewerkt aan de productie van nieuwe content voor zowel de websites als het magazine. De inmiddels breed gedragen kalender Vis van de Maand 2023 met de daaraan gekoppelde promotiemiddelen wordt geproduceerd, zodat de vishandelaren deze middelen tijdig voor het nieuwe kalenderjaar in bezit kunnen hebben.

Visbureau_logo

Altijd op de hoogte blijven?