Bied mee op eerste Hollandse Nieuwe

25 mei 2023 Nederlands Visbureau Nederlands Visbureau

Op 13 juni organiseert het Nederlands Visbureau de viering van de komst van de Hollandse Nieuwe, vangst 2023. In Scheveningen komt het eerste vaatje onder de hamer. De opbrengst gaat traditioneel naar een goed doel, dit jaar de Voedselbank.

Pas na de traditionele veiling van het eerste vaatje haring in Scheveningen, vanaf woensdag 14 juni, is de Hollandse Nieuwe weer overal in Nederland te koop. De traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ wordt ingeluid, is gepland op dinsdag 13 juni. De opbrengst van de veiling komt dit jaar ten goede van Voedselbanken Nederland. De veiling wordt gepresenteerd door tv-presentatrice Natasja Froger, die samen met haar man René Froger dit goede doel een warm hart toedraagt.

Elk jaar organiseert het Nederlands Visbureau de officiële start van het seizoen met een veiling. Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau: “In de huidige tijdgeest is een doel dat zich inzet voor de mensen die het erg moeilijk hebben in ons ‘rijke’ Holland volgens ons een passende keuze. We streven ernaar zoveel mogelijk mensen in ons land een klein steuntje in de rug te geven.” 

Meld u aan als bieder

Heeft u ook interesse om mee te bieden op het eerste vaatje Hollandse Nieuwe? Het succes van de veiling is mede afhankelijk van aanwezige bieders, die bijdragen aan een mooie totaalopbrengst voor het goede doel. Het Nederlands Visbureau nodigt u en uw netwerk van harte uit mee te komen bieden en er weer een geslaagde editie van te maken. Op de website van Visbureau vindt u alle nodige documenten om u aan te melden. 

Hartverwarmend

Namens Voedselbanken Nederland geeft Caroline van der Graaf-Scheffer aan: “Geweldig dat de opbrengst van de veiling van het eerste vaatje nieuwe haring bestemd is voor de Voedselbanken. Juist in deze tijden waarin het aantal klanten van de voedelbanken zo sterk gegroeid is – een derde daarvan is kind jonger dan 18 jaar – is dit zo enorm welkom en nodig. Iedereen bij ons is vrijwilliger en met elkaar weten we hoe belangrijk het hartverwarmende initiatief van het Nederlands Visbureau is om nog meer mensen wekelijks te kunnen steunen met voedselhulp.” 

Vlaggetjesdag

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt traditioneel in Scheveningen plaats, daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring in het hele land. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst 2023 op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag Scheveningen vindt altijd plaats op de eerste zaterdag, volgend op de officiële start van het seizoen.

Visbureau_logo

Nederlands Visbureau
E: info@visbureau.nl
T: 088-3369655

Altijd op de hoogte blijven?