Marqt wil nieuwe locatie in Amsterdam

12 maart 2013

Marqt aast op een nieuwe locatie in het centrum van Amsterdam. De duurzame supermarktketen wil graag een vestiging openen op de hoek Keizersgracht/Wolvenstraat, waar nu onder andere vintage kledingwinkel Episode zit. Vorige week presenteerde de formule zijn plannen aan de stadsdeelraad. Dat meldt Dichtbij.nl.

Het gaat om het pand De 5 Keizers: vijf met elkaar verbonden grachtenpanden met een totale vloeroppervlakte van 14.800 vierkante meter. Marqt wil daar een gedeelte van in gebruik nemen. 694 vierkante meter zou verkoopoppervlakte op de eerste bouwlaag worden, 694 vierkante meter winkelopslag in de kelder en 72 vierkante meter als kantoor. Het zou voor Marqt de vierde winkel in Amsterdam worden, de achtste in totaal.

Halverwege december maakte de commissie Bouw en Wonen duidelijk voorafgaand aan het verlenen van de vergunning voor Marqt over de aanvraag te willen spreken, omdat het ontwerp op een aantal punten in strijd is met het bestemmingsplan. Zo is de winkel te groot en is een fietsenstalling gepland waar eigenlijk een tuin moet zijn. De welstandscommissie gaf aan geen kwaad te zien in het plan. Het onderwerp staat op nu op de agenda van de commissievergadering Bouwen en Wonen. (foto: www.marqt.com)

Altijd op de hoogte blijven?