Workshop ProSea over de Vismarkt

22 februari 2012

De tweede workshop in de cursus ‘Slim en samen ondernemen’ van ProSea voor vissers en vishandelaren had als thema’s: de vismarkt, visketen, prijsopbouw, certificering en marketing.

In deze tweedaagse workshop begin februari kregen de deelnemers een keur aan experts voorgeschoteld met kennis over ‘De Vismarkt’. Onder hen Kees Taal (LEI), die vertelde over de prijsopbouw in de keten en Guus Pastoor en Maarten Mens (PVis) die de internationale aspecten van de vismarkt belichtten. Spreker op de tweede dag was onder anderen Ingeborg Oosterhuis, over MSC en certificering.

Tussen de lezingen door werkten handel en aanvoer constructief samen in groepjes en bedachten onder meer duurzaamheidscriteria voor ‘de perfecte’ Viswijzer.

In totaal doen er vijftig personen mee aan de ‘Scholing Duurzame Visketens’, waaronder vissers (zee en binnenwater), vissersvrouwen, handelaren (van sligro tot detailhandel) en ook zij die hun brood verdienen op visafslagen of met viskweek.

Op 6 maart volgen de cursisten een themadag over ‘Vis(serij) en media’. Dat gaat over jezelf presenteren in / aan de media en over slim ondernemen met behulp van social media (zoals twitter, facebook). In april komt er een themadag over / met milieuorganisaties. In mei is de laatste tweedaagse workshop.

Meer informatie: www.prosea.info

Altijd op de hoogte blijven?